Viljandi linnavalitsus keelas rassismiga seostatud bändide kontserdiks ruume rentida

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus pidas liiaks lubada natsisümbolite ja rassismiga seonduvad bändid esinema noortekeskuse katuse alla. Korraldaja Kuuno Kuusik kinnitab, et see kontsert tuleb teises kohas ja tema jätkab Tehase rokiklubis ürituste korraldamist. Linn talle selles takistusi ei tee.
Linnavalitsus pidas liiaks lubada natsisümbolite ja rassismiga seonduvad bändid esinema noortekeskuse katuse alla. Korraldaja Kuuno Kuusik kinnitab, et see kontsert tuleb teises kohas ja tema jätkab Tehase rokiklubis ürituste korraldamist. Linn talle selles takistusi ei tee. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus teatas eile, et otsustas anda Sakala keskusele korralduse keelduda lennukitehase ruumide rentimisest rassismihõnguliste bändide kontserdiks.

Sotsiaalmeedias tulised sõnalahingud kaasa toonud kontserdil pidid üles astuma ansamblid P.W.A., Revalers ja Ainult Kaks Granaati. Bändid viljelevad oma määratluse kohaselt kommunismivastast punkrokki ning kõigi repertuaarist leiab laule, mille sõnumi saab liigitada rassistlikuks, ksenofoobseks või viha õhutavaks. Ärajäetud kontserdil selliseid palu esitada ei plaanitud, selleks ja korra tagamiseks oli organiseerijatel kokkulepe sõlmitud Viljandi politseinikega. Kõigest sellest kirjutas ka eilne Sakala.

Linnavalitsus peab asukohta sobimatuks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles