Viljandimaa kinnisvaraturg tuksub rahulikus rütmis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Uus Maa kinnisvarabüroo detsembrikuu tehingute ülevaatest selgub, et möödunud aasta viimane kuu oli Eestis tehingute arvult keskmisest tunduvalt aktiivsem, Viljandimaal aga kulges turuaktiivsus võrdlemisi rahulikus rütmis.

Maa-ameti andmetel sõlmiti detsembris kogu Eestis 4233 kinnisvara ostu-müügilepingut, mis on novembrist 6,8 protsenti enam. Mulluse detsembriga võrreldes oli turg aga suhteliselt samal tasemel.

Viljandi kinnisvaraturg oli detsembris rahulik. Maa-ameti andmetelt tehti 25 kinnisvara ostu-müügitehingut, mida on novembrist 7,4 protsenti vähem. Tunamulluse aastalõpuga võrreldes langes tehinguaktiivsus 19,4 protsenti.

Kortereid müüdi Viljandimaal detsembris 19 ja novembris 21. Detsembris omanikku vahetanud korterite ruutmeetri mediaanhinnaks kujunes 562 eurot. Novembriga võrreldes kahanes see näitaja 1,6 protsenti, samas aastataguse perioodiga on olnud kaheprotsendiline kasv.

2016. aasta detsembris müüdi Viljandimaal kaks eramut ning hoonestamata elamukrunte ei müüdud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles