Liikluskindlustuse hinnatõus arvatavasti jätkub

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskindlustuse fondi uuenenud hinnakalkulaator annab hea ülevaate kohustusliku liikluskindlustuse hindadest.
Liikluskindlustuse fondi uuenenud hinnakalkulaator annab hea ülevaate kohustusliku liikluskindlustuse hindadest. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viimasel ajal liikluskindlustuslepinguid sõlminud inimesed on märganud, et kindlustuse hind on kasvanud. Kuigi see on vaikselt kerkinud 2015. aastast, siis märkimisväärne, kuni kümne protsendini ülatuv hinnatõus on kestnud 2016. aasta juunist ja jätkub ka tänavu.

Hinnatõusu oli turul oodata juba pikemat aega. Eesti teedel tekib keskmiselt 96 liikluskindlustuse juhtumit päevas ning kindlustusega sõidukeid on üle 700 000. Püsivalt kõrge kindlustusseltside kahjusus annab tugeva aluse hindade muutuseks.

IIZI partnersuhete juhi Kaido Kepi sõnul on konkurents turul liikluskindlustuse hindu seni madalal hoidnud, kuid et läinud aastal kannatasid seltsid selle kindlustusliigi osas rekordilisi kahjumeid, on selge, et otsitakse võimalusi hindu tõsta.

Värskes kindlustusturu ülevaates prognoosib IIZI liikluskindlustuse hinna jätkuvat kasvu, mis annab kindlasti tunda ka tarbijate rahakotile. Lähtudes IIZI klientide viimaste aastate ostukäitumisest, saame jälgida keskmise makse tõusvat trendi liikluskindlustuse eest. 2016. aasta lõpul oli keskmine makse viis eurot kaheksa senti poliisi kohta kuus, jaanuaris juba ligemale viiskümmend kaks senti kallim.

Kepp toob välja, et liikluskindlustuse hinda määravad küll kindlustusseltsid, kuid maaklerina soovitatakse lepingu pikendamisel võrrelda sobivaima leidmiseks eri pakkumisi. See on tarbijatele hinnatõusuga toime tulemiseks kõige valutum viis, sest võrreldes on võimalik leida samas hinnavahemikus või minimaalsema hinnatõusuga pakkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles