Kindel plaan väikelinnadesse laieneda on, aga millal – seda ei ütle keegi

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta veebruaris alustas tegevust Eesti esimene e-toidupood e-Maxima. Peagi tuli sellise teenuse pakkujaid juurde, kuid väikelinnadesse pole neist kahe aasta jooksul keegi jõudnud.
2015. aasta veebruaris alustas tegevust Eesti esimene e-toidupood e-Maxima. Peagi tuli sellise teenuse pakkujaid juurde, kuid väikelinnadesse pole neist kahe aasta jooksul keegi jõudnud. Foto: Marko Saarm

Toidukaupade e-poe teenus aina areneb, paraneb ja laieneb, kuid väikelinna elanikud seda luksust nii pea nautida ei saa. 

Et rõivaid, jalanõusid, tehnikavidinaid ja muid tarbeesemeid saab kodust lahkumata veebikeskkonnast tellida, tundub olevat juba täiesti loomulik. Diivanil vedeledes toidukaupa veebikorvi laduda ja uksele koputamist ootama jääda, et oma tellitud kotitäis toitu vastu võtta – see on viimastel aastatel tekkinud mugavus. Kahjuks pole väikelinna elanikel oma kodus võimalik niisugust süsteemi katsetada, sest mitte ükski Eesti kauplusekettidest väljaspool Harjumaad e-toidupoe teenust ei paku.

2015. aasta veebruaris avasid e-toidupoe Maxima ja Prisma. Sama aasta novembris järgnes Selver ning möödunud aasta maikuus Coop Eesti Kesk­ühistu. Coopi, Maxima ja Selveri kauplused on ka Viljandis. Paraku tunnistasid kõigi nende ettevõtete esindajad ühel või teisel moel Sakalale, et seda, millal nad e-poe teenusega väikelinnadesse jõuavad, ei oska nad veel ennustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles