Gripilaine kogub tuure

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti elanike gripivastase vaktsineerimisega hõlmatus on Euroopa Liidu väikseim – see oli mullu 3,2% .
Eesti elanike gripivastase vaktsineerimisega hõlmatus on Euroopa Liidu väikseim – see oli mullu 3,2% . Foto: Margus Ansu / Postimees

Viljandi haigla kommunikatsioonijuhi Krista Valdvee sõnul sarnaneb selle talve gripilaine möödunud aasta veebruari omaga, lihtsalt tänavu jõudis see varem kohale.

«Juba jõulude paiku andis see tunda erakorralise meditsiini osakonnas, kus oli palju pöördumisi ülemiste hingamisteede viiruste põdejatelt,» märkis Valdvee ning lisas, et  EMO-sse pöördujaid on endiselt palju. «Haiglaravi, eriti intensiivravi vajadus jõuab enamasti umbes nädalase viivitusega. Gripiga haiglaravile tulek saigi hoo sisse selle aasta alguses.»

Kommunikatsioonijuhi ütlemist mööda on aasta algusest Viljandi haiglas gripp diagnoositud 12 inimesel. Praegu on haiglaravil seitse gripidiagnoosiga patsienti, neist üks kirurgia- ja kuus siseosakonnas. Enamasti on need Valdvee sõnul eakad inimesed, kelle tervisemuresid, eriti krooniliste haiguste põhjustatud vaevusi grippi nakatumine süvendab ning kellel on ka gripi põhjustatud vaevused suuremad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles