Looduskaitsealuste maade omanike olukord võib leeveneda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Riigikogu keskkonnakomisjon otsustas algatada looduskaitseseaduse täiendamise, et leevendada riigilt järelmaksuga maid erastanud omanike olukorda.

«Seaduse täiendamise eesmärk on viia looduskaitseseaduse paragrahv 20 põhiseadusega kooskõlla ja leevendada olukorda nendel maaomanikel, kes on riigilt oma maa järelmaksuga erastanud ning kelle maadele on riik hiljem seadnud intensiivseid looduskaitselisi piiranguid,» ütles komisjoni esimees Rainer Vakra uudisteagentuurile BNS.

Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Toomas Tatar

«Eelnõu järgi soovime kehtestada erisus kaitstavat loodusobjekti sisaldava kinnisasja riigi poolt omandamise järjekorda kantud ja riigi kasuks seatud hüpoteegiga koormatud kinnisasjade osas nii, et kinnisasja omanikul on õigus taotleda järelmaksu graafikujärgsete maksete tasumise peatamist alates nimetatud kinnisasja riigi poolt omandamise algatamise otsuse tegemisest kuni selle riigile omandamiseni,» rääkis Vakra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles