«Mul on kõik OK!» julgustab noori oma muredest rääkima

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algab kahenädalane noorte teavituskampaania «Mul on kõik OK!»
Algab kahenädalane noorte teavituskampaania «Mul on kõik OK!» Foto: Peaasi.ee

Täna algab kahenädalane noorte teavituskampaania «Mul on kõik OK!», millega tahetakse suurendada noorte teadlikkust vaimsest tervisest ning julgustada neid oma probleemidest rääkima ja abi otsima.

«Rohkem kui pooled täiskasvanute vaimse tervise probleemid on alguse saanud lapseeas, mistõttu on eriti oluline, et lapsed ja noorukid julgeksid õigel ajal oma murest rääkida ja ka last ümbritsevad täiskasvanud märkaksid seda,» ütles rahvatervise programmijuht Elis Haan. Viimase nelja aasta jooksul on Eestis Norra toetustega loodud võimalusi saada vaimse tervise alast abi ja nõustamist. «Nüüd tuleb julgustada noori ka rohkem abi otsima, et keegi ei jääks oma murega üksi,» lisas Haan.

Kampaania on eelkõige mõeldud 13–16-aastastele noortele ja sellega soovitakse vähendada valehäbi, mis takistab õigel ajal abi küsida. Selleks suunab kampaania noori veebikeskkondadesse www.peaasi.ee ja www.enesetunne.ee ning vaimse tervise keskustesse ja kabinettidesse.

Kampaania ajal näidatakse noortele mõeldud videoklippe veebis, kinodes ja sotsiaalmeedias. Lisaks kutsutakse noori üles oma muresid jagama ja abi otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles