Ainar Arula pani lõõtsavõistluse kinni

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Arula.
Ainar Arula. Foto: Kuvatõmmis

Eile oli Tallinna TV-s otseülekandena “Rahvalõõtsa” finaal. Menuka lõõtsamängijate võistluse laureaadi tiitlit püüdsid eelvoorude parimad muusikud, nende seas Suure-Jaani lähedalt pärit üheksa-aastane Ainar Arula.

Kõigil tuli esitada kaks lugu: üks instrumentaalne ja teine koos lauluga. Seejärel valiti rahvahääletuse teel välja see kõige tublim ning võitjaks osutus Ainar Arula. Teiseks jäänud Kristi Kooli jäi temast lahutama vaid üks hääl. Kolmanda koha sai Ants Järv.

Ainar Arulal on esinemiskogemusi juba kuhjaga. Rahvaliku muusika sõprade meelt lahutab ta koos oma isa Ain Arulaga Pärnatalu Lõõtsapoiste nime all. Lisaks ühistele esinemistele ja harjutamistele isaga käib noor muusik tunde võtmas legendaarse lõõtsamehe Margus Põldsepa juures ning mängib kaasa Viljandi lõõtsaklubis. Esimest korda võttis Ainar pilli kätte kuueaastasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles