Nädala tõdemus. Nii lihtsalt on

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Reedeses Sakalas ilmus rahvastikuregistri andmete põhjal valminud lugu, mille fookuses oli pisike Kõo vald oma eelmisel aastal sündinud 14 lapsega. Järelkasvu poolest on too ümmarguselt tuhandest inimesest koosnev omavalitsus maakonnasiseste naabritega kõrvutades heas seisus. Nagu vallavanem Tarmo Riisk selgitas, võib selle põhipõhjust otsida asjaolust, et suur põllumajandusettevõte pakub eeskätt noortele meestele tööd ja head palka.

Ent neilesamadele statistilistele andmetele tuginedes olnuks võimalik kirjutada ka mitu hoopis teistsugust artiklit. Näiteks saanuks pikemalt käsitleda tõika, et Viljandi linn paistab silma suure kukkujana. Kui 2015. aastal sündinud tüdrukuid ja poisse elab siin rahvastikuregistri põhjal 205, siis mullu ilmavalgust näinud beebisid kõigest 144. Muide, kõige pisemate laste arv on väiksevõitu ka Viljandit ümbritsevas samanimelises vallas.

Maakonna peale kokku on mulluseid lapsi 393. Lähim aasta, mil sündinud inimesi on maakonnas vähem kui mullu ilmavalgust näinud tüdrukuid ja poisse, on 1936.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles