Üks suur tööandja mõjub väikevalla noortele peredele julgustavalt

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunamullu kevadel kirjutas Sakala sellest, et pisikeses Kõo vallas sõidutab vallavanem Tarmo Riisk kohalikud lapsed ise väikebussiga kooli ja lasteaeda. Rahvastikuregistri andmetest selgub aga, et mullu sündinud lapsi elab selles omavalitsuses tema suuruse kohta märkimisväärselt palju.
Tunamullu kevadel kirjutas Sakala sellest, et pisikeses Kõo vallas sõidutab vallavanem Tarmo Riisk kohalikud lapsed ise väikebussiga kooli ja lasteaeda. Rahvastikuregistri andmetest selgub aga, et mullu sündinud lapsi elab selles omavalitsuses tema suuruse kohta märkimisväärselt palju. Foto: Elmo Riig

Veidi enam kui tuhande inimesega Kõo vallas on eelmisel aastal sündinud lapsi rohkem kui kahel sama maakonna linnal ja ühel vallal kokku.

Rahvastikuregistri andmetel elas 1. jaanuaril Viljandimaa põhjapoolseimas, 1045 elanikuga Kõo vallas 14 poissi ja tüdrukut, kelle sünniaasta on 2016. Kõo valla külje all paiknevas 1333 elanikuga Võhma linnas on selliseid lapsi samadel andmetel kuus, 784 elanikuga Mõisaküla linnas kaks ning maakonna pisimas, 623 inimesega Kõpu vallas üksainus.

See ei ole ühe aasta anomaa­lia, sest ka varasematel aastatel ilmavalgust näinud lapsi on Kõo vallas selle suuruse kohta tublisti. 2010. aastast jääb see näitaja 8 ja 17 vahele. Nõnda konkureerib Kõo laste arvu poolest Halliste valla ja naabervalla Kolga-Jaaniga. Mõlemas elab jämedalt öeldes 400 inimest rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles