Prügiautode kõhus koliseb üha rohkem tühje õllepudeleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
61-aastane Heino otsib Viljandi prügikastidest pudeleid ja purke ning üha rohkem leiab ta Lätist toodud taarat, mille eest tagastusraha ei maksta.
61-aastane Heino otsib Viljandi prügikastidest pudeleid ja purke ning üha rohkem leiab ta Lätist toodud taarat, mille eest tagastusraha ei maksta. Foto: Marko Saarm

Viljandis prügiautodel töötavad mehed on täheldanud, et mida päev edasi, seda rohkem koliseb konteinerites maksumärkideta õlletaarat.

Konteinerisse visatud õllepudelid ja -purgid on suure tõenäosusega pärit Lätist ning taarapunktid neid vastu ei võta. Pakendiettevõtete hinnangul jõudis mullu niimoodi Eestisse kuni 25 miljonit purki või pudelit, aga siis sai neist veel suure osa siin raha eest ära anda.

«Selgelt on kogused suurenenud alates novembrist,» sõnas Viljandimaal olmeprügi vedava Eesti Keskkonnateenuste Lääne regiooni juht Jaan Viljas pudelite ja purkide kohta. Varem joogipakendeid prügimäele eriti ei sattunud, sest kui keegi need ka prügikasti viskas, korjasid konteineritest taarat otsivad inimesed need sealt välja ja viisid taarapunkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles