SEB Heategevusfond pakub õppestipendiumi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

SEB Heategevusfond annab tänavu 50 000 euro ulatuses õppestipendiume. Õppestipendiumi saavad taotleda eestkoste-, hooldus-, turva- või asenduskodudes elavad noored ning ka noored emad ja isad.

SEB Heategevusfondi projektijuhi Merike Villardi sõnul on kuue aastaga fondile esitatud rohkem kui 1200 õppestipendiumi taotlust. «Meie stipendium, millega me toetame vanemlikku hoolt vajavate noorte haridustee alustamist või jätkamist, annab tavaperes kasvavate eakaaslastega sarnasemad võimalused,» kõneles Villard.

Õppestipendiumile võivad kandideerida kõik kuni 26-aastased eestkosteperes, hooldusperes, turva- või asenduskodus elanud või elavad noored, kellel on soov alustada või jätkata oma haridusteed, õppides täiskoormusega kutseõppeasutuses või kõrgkoolis. Stipendiumi saavad taotleda ka noored emad ja isad, kes on lapsevanemaks saanud enne 19. eluaastat ja on stipendiumi taotlemise ajal alla 26-aastased ning soovivad alustada või jätkata oma haridusteed, õppides täiskoormusega põhikoolis, gümnaasiumis, kutseõppeasutuses või kõrgkoolis.

Taotlusi saab esitada 1. veebruarini. Stipendiume rahastatakse fondi laekunud annetustest ja fondi varade investeerimise tulemusena teenitud tulust.

Vajalikud dokumendid taotluse esitamiseks: http://www.heategevusfond.ee/oppestipendium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles