Talvel märgatakse tänavale visatud loomi rohkem

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõbeda külmaga kassipojad õues pikalt abita hakkama ei saa. Need kaks kassipoega on pärit Viljandi varjupaigast.
Krõbeda külmaga kassipojad õues pikalt abita hakkama ei saa. Need kaks kassipoega on pärit Viljandi varjupaigast. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädalal olid miinuskraadid juba parajalt krõbedad ning sotsiaalmeedias võis näha üleskutseid, kus paluti koduloomadele rohkem tähelepanu pöörata. 

See on tänuväärne aktsioon, sest krõbeda pakase käes kassid ja koerad abita pikalt vastu ei pea. Viljandi loomade varjupaiga juhataja Siiri Mängli ütles, et talvel tuleb hulkuvatest loomadest rohkem teateid kui teistel aastaaegadel, sest siis on neid lihtsam märgata. 

Kui suvel mõni kass üksinda ringi seikleb, siis sellele Mängli sõnul suurt tähelepanu ei pöörata, talvel on inimeste süda aga hellem ja nad annavad pakase käes külmetavast loomast varjupaigale agaralt märku. Praegu teatatakse Mängli sõnul pigem vanematest koduloomadest, sest kassipoegade hooaeg on möödas. Alles esmaspäeval leidis tee varjupaika üks eakas koer. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles