Raskejõustiklased laiendavad haaret

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noorimatele tõstespordihuvilistele esimest korda korraldatud kombineeritud mitmevõistluse «Atsist Etsiks» absoluutarvestuse kolm paremat võtsid auhinna vastu alaliidu presidendilt Ain Põdralt.
Eesti noorimatele tõstespordihuvilistele esimest korda korraldatud kombineeritud mitmevõistluse «Atsist Etsiks» absoluutarvestuse kolm paremat võtsid auhinna vastu alaliidu presidendilt Ain Põdralt. Foto: Erakogu

Möödunud nädalal Abja-Paluojal treeninglaagris olnud Eesti tõstespordi noortekoondise liikmetega liitus kolmeks päevaks hulk 13-aastasi ja nooremaid poisse ja tüdrukuid, kes pidasid seal maha omapärase mitmevõistluse «Atsist Etsiks».

Üks ettevõtmise algatajaid ja korraldajaid oli Eesti tõstespordi liidu president, Viljandist pärit Ain Põder. Tema sõnul on eri aladest kokkukombineeritud mõõduvõtu nimi «Atsist Etsiks» ümberöelduna «Algajast tõstesportlasest edukaks tõstesportlaseks».

Põder selgitas, et 13-aastastele ja noorematele tõstmises ametlikke tiitlivõistlusi ei korraldata, nii et kõnealuse mõõduvõtu peamine mõte oli laiendada haaret ehk ala kandepinda. «See polnud ainult tõstmisele orienteeritud kompleksvõistlus, vaid hõlmas ka teisi spordialasid,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles