Finalistid rõõmustavad oma saavutuste üle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuudio Dancecall noorte trupp E1 kutsus oma tänavatantsuga «JalaMereVägi» Viljandi tantsupäeva publiku hulgas esile suure aplausi.
Stuudio Dancecall noorte trupp E1 kutsus oma tänavatantsuga «JalaMereVägi» Viljandi tantsupäeva publiku hulgas esile suure aplausi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavuse «Koolitantsu» finaali pääses Viljandimaalt neli etteastet: kaks trupilt CRJG Hebe ja sama palju stuudiolt Dancecall.

Aprilli algul Tallinna Nokia kontserdimajas peetaval lõppkontserdil kannab CRJG Hebe ette kaks estraaditantsu: IV—VI klassi arvestuses võistleb «Maakad» ja VII—IX klassi astmes läheb lavale «Pean saama «Koolitantsu» finaali, muidu suren 2011».

Kahe tantsuga pääses edasi ka stuudio Dancecall, mille trupid astusid lavale tänavatantsu kategoorias. VII—IX klassi õpilaste koosseis Dc2+E2 läheb finaalkontserdile tantsuga «Päästetiim» ning X—XII klassi noorte trupp E1 esineb kavaga «JalaMereVägi».

Tunneb rõõmu

CRJG Hebe juhendaja Ave Alvre kinnitas, et see oli tema trupil väga hea saavutus.

«Kui viiest tantsust saab kaks edasi, on see ju suurepärane,» analüüsis ta. ««Koolitantsul» on palju osalejaid ja konkurss on seal väga suur.»

Alvre tõdes, et tema tantsurühmal on viimastel aastatel festivalil hästi läinud. Mullu võitis CRJG Hebe «Pea asi» IV—VI klassi vabatantsude kategoorias laureaadi tiitli.

«On aga olnud selliseidki perioode, kui me pole finaali pääsenud,» nentis tantsujuht.

See, et Viljandimaalt jõudis finaali neli tantsu, on tema hinnangul hea tulemus, kuigi edasipääsejaid oleks võinud ka rohkem olla.

«Me harjutame nüüd ikka edasi. Festivalil lavale toodud tantsudega esineme ka Hebe kevadkontserdil, nii et finaal ei ole meil ainus eesmärk, kuigi ühe tantsu pealkirjast võib seda järeldada,» sõnas Ave Alvre.

Ootused olid suuremad

«Koolitantsu» maakondliku korraldaja Anu Söödi hinnangul on tänavune edasipääsejate hulk oodatust väiksem.

«Olin neid tulemusi nähes üllatunud, sest paljud tantsud, mis oleksid minu arvates võinud lisaks praegustele edasi minna, olid välja jäänud,» nentis ta. Samas tunnistas Sööt, et tal ei ole ülevaadet kõigi maakondade tantsudest: võib-olla olid sealsed trupid Viljandi omadest lihtsalt tugevamad.

«Kõik oleneb sellest, milline on kõnealusel aastal üldine konkurents. Ei maksa arvata, et õpetajad oleksid tänavu varasemast halvemat tööd teinud,» lausus korraldaja. «Tuleb meeles pidada sedagi, et mõnes asjas on tähtis protsess, mitte ainult lõpptulemus.»

Erilist tunnustust väärib Anu Söödi sõnul aga see, et noor tantsustuudio Dancecall pääses finaali kahe tänavatantsuga.

«Tänavatantsu tehakse Eestis päris palju ja selles vanuseastmes on seal suur konkurss. See, et Dancecall kahe rühmaga lõppkontserdile sai, on väga kõva tulemus!»

Möödunud aastal pääses Viljandimaalt «Koolitantsu» finaali kuus kava. 2009. aastal jõudis lõppvõistlusele neli ja kahel varasemal aastal kolm tantsu. 2006. aastal oli seal ainult üks etteaste.

ARVAMUS
Liisa London,
stuudio Dancecall treener

Kahe tantsuga finaali pääsemine oli meile suur saavutus, oleme selle üle väga uhked. Kui vaatasime lõpptulemuste tabelit, siis kogu Eestis sai VII—IX klassi arvestuses edasi vaid kolm ja X—XII klassi arvestuses seitse tänavatantsu. Nende hulgas olla on suur asi. Mõlema tantsu autorid oleme mina ja Randel Pomber.
Dancecalli stuudio tegutseb teist aastat. Püüame järjest areneda, tantsijaid on praegu umbes 55.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles