Kandidaatide voor andis kaks favoriiti

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui otsus langetada ettepanekute arvu järgi, peaks linna aastapreemia minema Timo Tintsile ja  elutöö preemia Luule Komissarovile.
Kui otsus langetada ettepanekute arvu järgi, peaks linna aastapreemia minema Timo Tintsile ja elutöö preemia Luule Komissarovile. Foto: Marko Saarm, Elmo Riig

Kui Viljandi linnaisad määraksid preemiaid esitatud ettepanekute hulga järgi, võiks aasta tunnustuse anda jäähalli ehitajale Timo Tintsile ning elutöö preemia näitlejanna Luule Komissarovile.

Mullu jääväljakule seinad ümber ehitanud Timo Tintsi kohta kirjutas linnale häid sõnu koguni kaheksa inimest, kusjuures järgmine kandidaat, olümpiapronks Kaspar Taimsoo, esitati preemia saajaks kaks korda. Tänavu 75. sünnipäeva tähistavat Luule Komissarovit pakuti elutöö preemia kandidaadiks neli korda.

Viljandi linnavolikogu esimees Tiit Jürmann kummalegi aga preemiat veel üle andma ei tõtta, sest otsustamisel pole vahet, kas inimest pakuti kandidaadiks üks või kümme korda. «Väärikaid pakkumisi tuli tõesti väga palju,» tunnistas ta. «Oleme isegi mõelnud, et võiks tulevikus kaaluda mitme elutöö preemia väljaandmist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles