Lõuna-Eesti oleks miljarditehasele loogiline koht

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika puidutööstuses tegutsemise kogemusega Margus Kohava oli mitme aasta vältel ametis Suure-Jaani lähedal Kõidama külas tegutseva Combimilli saetööstuse arendamisega. Nüüd valmistab ta ette ligi miljard eurot maksva puidurafineerimistehase ehitust.
Pika puidutööstuses tegutsemise kogemusega Margus Kohava oli mitme aasta vältel ametis Suure-Jaani lähedal Kõidama külas tegutseva Combimilli saetööstuse arendamisega. Nüüd valmistab ta ette ligi miljard eurot maksva puidurafineerimistehase ehitust. Foto: Marko Saarm

Eesti metsatööstuses tegutsevad investorid plaanivad 2022. aastaks rajada Eestisse tervelt miljard eurot maksva puidurafineerimistehase. Ehkki kompleksi asukohta pole veel otsustatud, annavad mõned märgid alust uskuda, et see võiks tulla Lõuna-Eestisse.

Hiigelinvesteeringu tegemiseks asutati mullu sügisel osaühing Est-For Invest, mille omanike ringi kuuluvad aktsiaselts Lemeks ning osaühingud Caspar Re, Ivard, Kaamos Group, Combiwood ja Tristafan. Juhatuse liikme vastutust kannavad Aadu Polli ja Margus Kohava, kellest viimane on muu hulgas üks Viljandimaal Suure-Jaani lähedal tegutseva saeveski Combimill omanikest.

Ehkki plaan on veel väga umbmäärane, peaks praeguste oletuste kohaselt tselluloosi, hemitselluloosi ja ligniini tootma hakkav tehas koos teenindava sektoriga tööd andma 700–900 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles