Töötute arv kahanes aastaga pisut

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Viljandi büroo.
Töötukassa Viljandi büroo. Foto: Elmo Riig

2016. aasta detsembri lõpus oli töötuna registreeritud Eestis 28438 inimest ehk 4,5 protsenti tööealisest elanikkonnast. Viljandimaal kasvas aasta viimase kuuga registreeritud töötute arv 33 võrra ning oli aasta viimaseks päevaks 786.

Omavalitsustest oli meie maakonnas enam registreeritud töötuid Viljandi linnas ja Viljandi vallas, vastavalt  290 ja 182. Maakonna suurematest omavalitsustest oli Suure-Jaanis töötuid aasta lõpuks 70, Tarvastu vallas 51 ning Karksi ja Abja vallas vastavalt 49 ja 33.

Aastaga on aga Viljandimaal registreeritud töötute arv kahanenud: mullu jaanuaris oli neid 908 ehk 122 rohkem kui  aasta viimasel päeval

Kogu Eestis töötuna registreeritute seas oli 5328 vähenenud töövõimega inimest. Kuigi juulis rakendunud töövõimereformi mõjul suurenes aasta jooksul töötukassa klientide hulgas vähenenud töövõimega töötute arv, siis kokkuvõttes töötukassa klientide arv aasta jooksul siiski vähenes. 2016. aasta lõpul oli registreeritud töötuid 4,5 protsenti vähem kui 2015. aasta lõpul.

Kõrgeim oli detsembris registreeritud töötuse määr endiselt Ida-Virumaal (10,3 protsenti) ja Lõuna-Eesti maakondades (Valgamaal 8, Võrumaal 7,7, Põlvamaal 7,5) ning madalaim Harjumaal (3,2) ja Tartumaal (3,3).

Kõige suurema osa varem töötanud registreeritud töötutest moodustasid detsembri lõpus lihttöölised, oskustöötajad ja käsitöölised ning teenindus- ja müügitöötajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles