Sakala fotograafi töö valiti Eesti parimate piltide hulka

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See foto kuulub eelmise aasta Eesti parimate uudisfotode sekka. Kui truup lõpuks vabastati, oli tee täielikult ära uhutud, eraldades Viiratsi ja Mustapali kandi inimesed teineteisest.
See foto kuulub eelmise aasta Eesti parimate uudisfotode sekka. Kui truup lõpuks vabastati, oli tee täielikult ära uhutud, eraldades Viiratsi ja Mustapali kandi inimesed teineteisest. Foto: Marko Saarm

Eelmise aasta parimate fotode valimisel jõudis uudisfoto kategoorias kolme parema hulka Sakala piltniku Marko Saarmi foto üleujutusest, mis viis ära ühe teetammi.

Foto on tehtud augusti keskel, kui Eestis oli suur vihmaperiood. Viljandimaal Mustapali külas tõusis metsa all ojades vesi kõrgeks ning ühest koprapaisu tõttu ummistunud teetruubist ei pääsenud vesi enam edasi. Seetõttu ujutas vesi esmalt tee üle ja siis viis selle sootuks endaga kaasa.

"Looduskatastroof Eesti moodi," kommenteeris ETV saates "Ringvaade" Sakalas ilmunud fotot Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, kes on paremate fotode leidmiseks loodud žürii esimees. Žürii vaatas esmaspäeval läbi 991 fotot ning valis nende seast Eesti kolm paremat uudisfotot, kolm paremat olemusfotot, kolm paremat spordifotot ja kolm paremat portreed.

"Sellel fotol on palju allajoonitust," viitas Mandel teele tekkinud kraavi ühel kaldal seisvale mehele ja teisel kaldal oleval naisele kahe lapsega. "Samas räägib foto uudise selgelt ära."

Võitjad kuulutatakse välja 3. märtsil.

Marko Saarmi tehtud foto on 12 nominendi sekka pääsenu seas ainus, mis on avaldatud mõnes maakonnalehes. Nominentide sekka pääses maakonnalehe fotograafidest ka Järva Teataja töötaja Dmitri Kotjuh, aga tema tunnustust leidnud pilt avaldati tänavu kultuurilehes Sirp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles