Aasta lind turteltuvi on väike ja inimpelglik

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaelus-turteltuvi on teistest tuvidest väiksem ja tema kaela tagaosal on tume vööt.
Kaelus-turteltuvi on teistest tuvidest väiksem ja tema kaela tagaosal on tume vööt. Foto: Priit Simson / Postimees

Tänavusteks aasta lindudeks valiti turteltuvi ja kaelus-turteltuvi, sest nad on ühed kõige vähem uuritud linnuliigid Eestis ning nende arvukus on viimastel aastakümnetel tunduvalt kahanenud.

Turteltuvide aasta puhul korraldatakse armastusluule-, joonistus- ja postkaardivõistlus, kavas on loodusõhtud, oodata on nii turteltuvisid kui teisi Eestis elutsevaid tuvisid tutvustavaid saateid raadios ja televisioonis. 14. veebruaril ilmub traditsiooniline aasta linnu postmark.

Turteltuvide uurimiseks on kavas neid märgistada ning parandada teadmisi nende leviku, arvukuse ja elupaigakasutuse kohta. Selleks palub ornitoloogiaühing kõigist kohatud turteltuvidest teada anda veebirakenduse abil, mida saab kasutada nii aasta linnu kodulehel kui nutiseadmetes. Turteltuvide ja ka teiste meie tuvide ning kavandatavate tegevuste kohta saab lähemalt lugeda ornitoloogiaühingu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles