Kaitseminister: metsa alla roomama mind veel ei lasta

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Margus Tsahkna osales kolmapäeval Viljandis Kaitseliidu Sakala maleva uue hoone avamisel.
Kaitseminister Margus Tsahkna osales kolmapäeval Viljandis Kaitseliidu Sakala maleva uue hoone avamisel. Foto: Elmo Riig

Sel nädalal Kaitseliidu Sakala maleva uut staabi- ja tagalakeskust avamas käinud kaitseministri Margus Tsahkna kinnitusel pole riik kaitseväe taristu arendamise kõrval Kaitseliitu unustanud ja kavatseb selle varustusse üha rohkem panustada.

Eestis teavad lasteaialapsedki, et meie riik täidab eeskujulikult NATO nõuet kulutada vähemalt kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust kaitsevaldkonnale. Kui palju sellest summast saab osa vabatahtlikkusel põhinev Kaitseliit? Või on siiski nii, et suurem osa läheb sellistesse suurtesse objektidesse nagu Ämari lennuväebaas ja Tapa linnak?

Tõsi on see, et suurem osa kaitsekuludest läheb kaitseväele. Aga oma osa kuulub ka Kaitseliidule. Me panustame sellesse organisatsiooni üha rohkem. Ehkki uuringud näitavad, et Eesti inimeste kaitsetahe on väga suur, olen ministrina seadnud endale eesmärgiks eelseisval kahel aastal seda tahet veelgi kasvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles