Eesti kirjanik tegi ameeriklasele ära

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi hoiab käes mullu kõige enam laenatud raamatut, Andrus Kivrähki sulest sündinud teost «Rehepapp ehk November».
Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi hoiab käes mullu kõige enam laenatud raamatut, Andrus Kivrähki sulest sündinud teost «Rehepapp ehk November». Foto: Elmo Riig

Kui kahel varasemal aastal laenutas Viljandi linnaraamatukogu kõige rohkem Ameerika Ühendriikide autori raamatut, siis mullu tõusis esikohale Eesti enda mees Andrus Kivirähk.

Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi ütles, et Kivirähki sulest sündinud teost «Rehepapp ehk November» laenasid lugejad eelmisel aastal 210 korda. Üle-eelmisel aastal oli esikohal Ühendriikide kirjadaami Gayle Formani raamat «Kui ma jään» 181 ja aasta enne seda Ühendriikide kirjamehe John Greeni «Süü on tähtedel» 202 laenamiskorraga.

Kõigi lugejate mulluses pingereas platseerus teisele kohale Mika Keräneni raamat «Varastatud oranž jalgratas» 167 laenamiskorraga. Kui Kivirähki teost küsisid nii täiskasvanud kui lapsed, siis Keräneni oma ainult lapsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles