Viis kooli, kolm kultuuri

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat pärast Sitsiilias õppimist sõitis Johanna Maria Kala koos emaga Itaalias ringi. See pilt on tehtud Pisa toomkiriku kompleksis. Sealsamas on ka kuulus viltune torn.
Kaks aastat pärast Sitsiilias õppimist sõitis Johanna Maria Kala koos emaga Itaalias ringi. See pilt on tehtud Pisa toomkiriku kompleksis. Sealsamas on ka kuulus viltune torn. Foto: Mari Vallikivi

Viis kooli ühe abituriendi haridusloos pole ju eriliselt palju. Küll aga siis, kui neisse mahub kolm kultuuri.

Johanna Maria Kala on 18-aastane abiturient, kes alustas haridusteed Viiratsi algkoolis ja läks sealt edasi Viljandi Maagümnaasiumi, praegusesse Kesklinna kooli. Kaheksandas klassis õnnestus tal vahetusprogrammiga õppida pool aastat Sitsiilias.

Lõpetanud Viljandi gümnaasiumis kümnenda klassi, otsustas ta järgmiseks aastaks siirduda Tallinna venekeelsesse Tõnismäe reaalkooli. Algul plaanitud kuuekuine katse teises keeles ja keskkonnas teadmisi omandada on aga pikenenud mitmeks aastaks ning gümnaasiumi lõputunnistuse saabki ta sellest koolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles