Demokraatlik pealik

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Alas
Ahto Alas Foto: Kristi Markov

Kui major Ahto Alas kahe ja poole aasta eest Sakala maleva juhtimise oma eelkäijalt üle võttis, käis maleva uue hoone projekteerimine. Kolm päeva tagasi oli asi viimaks niikaugel, et kauaoodatud maja avati ametlikult.

Enam kui 20 aastat Kaitseliidu Sakala maleva juhatuse liige olnud Helir-Valdor Seeder ütleb, et Ahto Alas on tõsine ja asjalik inimene. «Ta mõtleb oma tegemised ja väljaütlemised alati korralikult läbi. Kindlasti on ta täpne ja põhjalik. Selles mõttes on ta inimene õigel kohal. Emotsioonide najal ta kindlasti ei tegutse.»

Kuigi Sakala maleva uue maja saamise lugu ulatub otsaga aega, mil Alas veel Viljandis ei tegutsenud, ei tohi Seedri sõnul tema teeneid alahinnata. «Tänu tema tasakaalukale ja süsteemsele asjaajamisele oligi finišihetk nüüd, aga mitte näiteks aasta pärast,» leiab ta ning lisab: «Selle maja kõrval tõstaksin aga esile pigem tema rolli Väluste laskevälja arendamise juures. See on tema projekt olnud juba pikemat aega ja sinna on ta päris palju panustanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles