Gaddafi ähvardas veresaunaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liibüa liider Muammar Gaddafi hoiatas kolmapäeval riigitelevisioonis esinedes, et tuhanded surevad veresaunas, kui USA ja teised lääneriigid peaksid sekkuma.

«Kui lääneriigid ja ameeriklased tahavad Liibüasse siseneda, peavad nad teadma, et järgneb põrgu ja verevalamine — hullem kui Iraagis. Lahing tuleb väga, väga pikk ja verine,» lubas Gaddafi.

Liibüa liider süüdistas üliemotsionaalses kõnes veel kord terrorivõrgustikku Al-Qaeda rahvarahutuste organiseerimises ja lubas vastuhakku viimse meheni.

«See on võimatu, täiesti võimatu. Me võitleme lõpuni, viimse mehe, naise ja lapseni... jumala abiga,» lõpetas Gaddafi.

Varem viitas ta ka poliitilises manifestis sätestatud otsedemokraatiale ja ähvardas neid, kes kahtlevad, et Liibüat juhib keegi muu kui tema rahvas.

Gaddafi rõhutas, et ta ei ole president ega saa seetõttu ametist tagasi astuda. «Muammar Gaddafi ei ole president, et tagasi astuda. Tal ei ole isegi parlamenti, mida laiali saata,» rääkis ta endast ning lisas, et tal ei ole positsiooni, millelt tagasi astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles