Juhtkiri. Kes keda?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Taavi Rõivase esimeheks olemise ajal juhtus Reformierakonnaga midagi sellist, mida varem polnud selles parteis juhtunud: eri meelt liikmed läksid ajakirjanduse vahendusel avalikult üksteise kõri kallale. Presidendivalimiste käigus moodustusid oravaparteis kaugele nähtavad lõhed ning ühtsust ei suudetud seal taastada isegi siis, kui kahest kandidaadist oli mängu jäänud üks.

Eriarvamusi, sealhulgas suuri ja põhimõttelisi, tuleb ette igas poliitilises organisatsioonis. Ent oravad olid suutnud varem ka kõige tulisemad sisevaidlused üldsuse kuuldekaugusest eemal hoida. Jutud räägiti isekeskis sirgeks ning seejärel võeti vastu otsus, mille taha üksmeelselt koonduti. Säärane plekitu ühtsus oli olnud üks Reformierakonna sambaid.

Pärast kaklemist rusikatega vehkimist ei sallita selles parteis sugugi. Rõivase juhtimise ajal hakkas seda paraku juhtuma. Nii polegi imestada, et homme saab Reformierakond endale uue esimehe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles