Loomatsirkused kuuluvad ajalukku (1)

Annika Lepp
, MTÜ Loomus kommunikatsioonijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Lepp
Annika Lepp Foto: Erakogu

LÄINUD AASTA viimastel päevadel oli loomadest ja loodusest hoolivatel inimestel tänu Viljandile põhjust juubeldada. 29. detsembril vastuvõetud otsusega anda linnale õigus jätta avaliku ürituse loata ettevõtmised, mis sisaldavad metsloomade avalikku näitamist, saadeti avalikkusele jõuline signaal: loomatsirkused kuuluvad ajalukku. Sellist sõnumit on teiste seas loomakaitsjad, zooloogid ja veterinaarid edastanud eri teid pidi juba aastaid.

On kiiduväärt, et lisaks Viljandile võtsid samasuguse otsuse aasta viimaste kuude jooksul riburada pidi vastu Tallinn, Tartu ja Pärnu. Arutelu käib ka Kuressaares.

Linnade ja omavalitsuste autonoomsed otsused annavad hoogu ja toetavad maaeluministeeriumis valmivat eelnõu, mis keelustab Eestis metsloomade kasutamise meelelahutuses. Mida rohkem on Viljandi-suguseid linnu ja omavalitsusi, seda lihtsam on saavutada ja rakendada üleriigilist keeldu, mis peaks jõustuma 2018. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles