Harjumaa vallad kihutavad Viljandist mööda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi ja Viljandi käsipallurid kohtuvad palliplatsil mitu korda aastas ja nii juba paarkümmend aastat järjest. Kui varasemalt võisid Viljandi klubi mängijad öelda, et nemad on suuremast kohast, siis paaril viimasel aastal on Viimsi elanike arvult Viljandist mööda läinud.
Viimsi ja Viljandi käsipallurid kohtuvad palliplatsil mitu korda aastas ja nii juba paarkümmend aastat järjest. Kui varasemalt võisid Viljandi klubi mängijad öelda, et nemad on suuremast kohast, siis paaril viimasel aastal on Viimsi elanike arvult Viljandist mööda läinud. Foto: Elmo Riig

Viljandi on suuruselt ikka veel Eesti kuues linn, ent juba kaks aastat on ta omavalitsuste pingerivis olnud elanike arvu poolest seitsmendal kohal.

Harjumaa linnad ja vallad paisuvad, ülejäänud Eesti jääb väiksemaks.
Harjumaa linnad ja vallad paisuvad, ülejäänud Eesti jääb väiksemaks. Foto: Kuvatõmmis

Kui Viimsi vald möödus Viljandist paar aastat tagasi, siis sel aastal võib ka Rae vald suuremaks saada. Rahvastikuregistri andmed näitavad, et Harjumaa suured omavalitsused jätkavad paisumist ning sinna lisandub elanikke pidevalt. Samas ülejäänud Eesti kidub. Kõige kiiremini on Eesti 18 suurema omavalitsuse seas elanikke kaotanud Ida-Virumaa linnad ja vallad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles