Mullu kaotas enim mobiilinumbreid Tele2

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tehnilise järelevalve ameti (TJA) statistika kohaselt kaotas mullu enim ehk 2281 mobiiltelefoninumbrit Tele2 Eesti. Enim numbreid sai aastaga juurde Telia Eesti – 2014 numbrit. Elisa Eesti sai aastaga juurde 184 mobiilinumbrit.

Detsembris sai Tele2 juurde 279 mobiilinumbrit ja Telia 13 numbrit, Elisa kaotas samal ajal 292 numbrit.

Tavatelefoninumbreid sai möödunud aastaga enim ehk 1264 juurde Tele2, enim numbreid kaotas Telia. Detsembris sai enim tavatelefoninumbreid juurde Starman ja enim numbreid kaotas Telia, vastavalt siis 68 ja 107.

Tehnilise järelevalve ameti statistika kohaselt liikus 2016. aasta detsembris 7243 numbrit, millest 6810 olid mobiiltelefoni- ja 433 tavatelefoninumbrid. Detsembris tühistati 6477 numbri teisaldamise avaldust, millest 6401 käisid mobiiltelefoni- ja 76 tavatelefoninumbri kohta.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul pole otsest seost sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid üks liitumisleping.

Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles