Rahajahil kurjategijad teipisid eaka mehe oma voodis kinni (3)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile oleks Kaaveres elav Jaan Pari parema meelega istunud või pikutanud, sest teda vaevas peavalu ja enesetunne oli kehv. Öösel tema eluruumi tunginud kolm meest lõid talle mitu korda vastu pead.
Eile oleks Kaaveres elav Jaan Pari parema meelega istunud või pikutanud, sest teda vaevas peavalu ja enesetunne oli kehv. Öösel tema eluruumi tunginud kolm meest lõid talle mitu korda vastu pead. Foto: Marko Saarm

Teisipäeva õhtul kella kümne paiku magama heitnud 76-aastane Jaan Pari, kes elab Kaaveres lautade kõrval, sattus öösel rünnaku ohvriks. Une pealt teibiti tal jalad ja käed kinni, löödi näkku ning nõuti sularaha.

Paar tundi pärast magamaminekut kuulis Pari läbi une, et keegi on tema tuppa tulnud – ust pole tal olnud kombeks lukku keerata. 

«Tuli minu voodi juurde ja hakkas käsi ja jalgu laia teibiga kinni tõmbama,» kirjeldas ta. Tulijaid oli kolm meest. Üks, kes peksis, oli kandnud maski. 

Kinniteipimise ajal küsisid sissetungijad mitu korda, kus raha on, ja lõid Parit pea piirkonda. Selleks ajaks, kui nad asusid kappe tühjaks tõmbama, et rahakotti leida, viskasid nad ohvrile ka teki peale, ja nii ta nende tegutsemist ei näinud. Kui Pari hakkas rohkem jagama, ütles ta, et poeg peaks iga hetk kohale jõudma, ja seepeale panid kurjategijad plehku. 

Saagiks vähem kui kümme eurot

Ainuke, mida noorepoolsed sissetungijad tahtsid, oli Jaan Pari sõnul sularaha, sest nood ei võtnud kaasa ühtegi suuremat asja. «Jopetaskutest on sularaha kadunud, metallmüntides alla kümne euro oli,» ütles Pari.

Kui röövlid olid läinud, rebis ta ennast lahti ja jooksis paljajalu lähedal asuvate kortermajade juurde, kus palus tuttavatel politsei kutsuda. Ta nägi veel, kuidas kutsumata külalised istusid eemal seisvasse autosse ja sõitsid Kolga-Jaani poole. Et Pari oli saanud vigastada, tuli kohale ka kiirabi, kes talle esmaabi andis. 

«Võõras siia ei tule, vähemalt üks peab ikka väga oma kandi inimene olema,» arutles Pari, kes on endale laudahoonete vahele elamise sisse seadnud ja peab sealsamas ka lihaveiseid. Ta ütles eile päeval, et õhtuks on kurikaelad tõenäoliselt juba kinni võetud, sest politseinikud olid kohe samal ööl tegutsema asunud ja kohalikelgi on oma aimdus, kes kuriteo taga olla võib.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Merike Tikk kinnitas, et politsei kontrollib eri versioone, sealhulgas võimalust, et teo toimepanijad on pärit ümbruskonnast, kuid ennatlik on rääkida konkreetsetest kahtlustatavatest ja nende kinnipidamisest.

Viljandi ennetus- ja menetlustalituse juht Meelis Rink rõhutas, et ööl vastu eilset Viljandimaal aset leidnud juhtum ei ole kindlasti tavapärane. Seda, et kedagi ilma selge põhjuseta rünnatud oleks, tuleb Viljandimaal, aga ka kogu Lõuna-Eestis ette harva. Ringi kinnitust mööda teeb politsei kõik endast oleneva, et eakat meest kodus rünnanud isikud välja selgitada.  

Noormehed kohendasid lukku

Eile tulid kohalikud noormehed Jaan Parile appi, et ukse­lukk paremini tööle hakkaks ja ta seda edaspidi ka kasutaks. Kairo, kes ei soovinud oma perekonnanime avaldada, ütles, et pärast kolmapäeva öösel juhtunut on valvsus teine. Ta lisas, et kuulu järgi oli samal öösel ka kohalikus autolammutuses käidud.

Autovaruosade müügikohta pidav Andris Asu tõdes, et hoov oli jalajälgi täis ja ühe lao­hoone juures oli liigutatud spetsiaalselt ukse ette tõstetud puud, et sinna ligi pääseda. 

Politseile Asu sellest teada ei andnud, sest tema sõnul on raske midagi tõestada, aga selle taga on kahtlemata kohalikud. «Kui on kaks miljardit varuosa, siis proovi kindlaks teha, mis kadunud on,» lausus ta vastuseks küsimusele, kas midagi oli ka ära viidud.

Foto: Allikas: Sakala

ASUKOHT

Kaavere asub Oiu ja Kolga-Jaani vahel.












Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles