Kaitseliidu Sakala maleva avamisel peeti väikest võitlust lõikava tuulekülmaga

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Sakala maleva pealik major Ahto Alas loodab, et kolmapäeva õhtul vinge talvetuule osavõtul avatud staabi- ja tagalakeskus lisab vabatahtlikkusel põhinevale organisatsioonile tegutsemisindu ning aitab tuua selle ridadesse uusi pühendunud liikmeid.

«Inimeste sisemine kaitsetahe on loomulikult Kaitseliidu alus, aga mida paremad on meie kätte usaldatud vahendid, seda tugevam see on. Seepärast usun, et uus maja annab meile uut hingamist ja aitab kasvada,» rääkis Alas eile staabihoone avatseremoonia ettevalmistuste vahel.

Sakala malev ootas päris oma maja enam kui kaks kümnendit. Et kahe ilmasõja vahel Kaitseliidule kuulunud staapi Viljandis Jakobsoni ja Koidu tänava nurgal ei õnnestunud muutunud olude tõttu tagasi saada, seadis organisatsioon pärast Eesti iseseisvuse taastamist end sisse Jakobsoni tänava alguses Dolli villas. Paraku osutus suure muinsuskaitsealuse kivimaja ülalpidamine organisatsioonile liiga kurnavaks ning see kolis 2001. aastal linna piirile omaaegsesse veterinaarkeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles