Kodanike abiga kõrvaldati Viljandimaal roolist 54 joobes juhti

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Ilustrumm

Eelmisel aastal tabas politsei Lõuna-Eesti teedel 2049 joobes juhti, kellest viiendik avastati tähelepanelike kaasliiklejate abiga.

Politsei on tänulik kõigile, kes joobes juhtidest teada annavad ning sellega liiklusturvalisust suurendavad. «Eriti tänulikud oleme neile teatajatele, kel on võimalik joobekahtlusega juhile järele sõita ning tema liikumissuunda politseile täpsemalt kirjeldada. Seda eriti linnades, kus sõidukijuht võib reageerivale patrullile märkamatuks jääda või kitsale kõrvaltänavale põigates tahtlikult end varjata,» selgitas Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel.

Alvar Pähkel / Elmo Riig
Alvar Pähkel / Elmo Riig Foto: Elmo Riig / Sakala

«Kui laekub teade joobekahtlusega juhist, võtame seda väga tõsiselt ja püüame igal juhul juhi tabada. Seda enam et nendele vihjetele reageerides tabame enamasti just kõige ohtlikumaid ehk raskes joobes autojuhte. Kaasliiklejate teateid joobekahtlusega juhtidest laekub tasapisi aina enam ning see näitab veelgi jõulisemat sallimatuse kasvu liiklust ohustavate joobes juhtide vastu,» kõneles politseijuht.

Alvar Pähkli sõnul on liiklusturvalisuse tagamisel tähtis iga inimese panus. «Selge on see, et politsei ei jõua oma jõududega igale tänavanurgale või külapoe ette, kus mõni alkoholi pruukinud inimene autorooli istub ja potentsiaalseks surmakutsariks kehastub. Seda tähtsam on iga üksik tunnistaja, kes ohuolukorda näeb ja telefoni järele haarab. Hädaabinumbril joobekahtlusega autojuhist teadaandmine on kõige lihtsam viis olla liiklusturvalisuse saadik. Inimene, kelle tänuväärt tegutsemine aitab teha teed ja tänavad meile kõigile turvalisemaks,» rääkis Pähkel.

Tähelepanelike inimeste teated joobekahtlusega roolikeerajatest on oodatud hädaabinumbril 112.

Helistajate abiga tabati eelmisel aastal Lõuna-Eestis 423 joobes juhti, neist 54 Viljandimaal. Tartumaal tabati 208,  Jõgevamaal 53, Võrumaal 49, Põlvamaal 34 ja Valgamaal 25 joobes roolikeerajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles