Sakala malev peab kolmapäeval avamispidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu sakala maleva uus maja
Kaitseliidu sakala maleva uus maja Foto: Marko Saarm

Kaitseminister Margus Tsahkna, Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja Sakala maleva pealik major Ahto Alas avavad kolmapäeval kell 17.30 koos Viljandi maavanema Erich Palmi ja osaühingu Wesico Ehitus esindajaga Viljandimaal Peetrimõisa külas uue Sakala maleva staabi- ja tagalakeskuse.

Sakala maleva pealiku major Ahto Alase sõnul sai malev uue keskusega endale tänapäevased õppe- ja töötingimused. „«Läksime selle hoonega XX sajandist XXI sajandisse,»“ lisas major Alas.

Uues keskuses on lisaks palgaliste tööruumidele laoruumid, relvade hoiustamise ja hooldamise ruumid, masinate hooldamiseks remonditöökoda, õppeklassid, 50-meetrine kolme rajaga siselasketiir, kasarmutüüpi majutusruumid umbes 40 inimesele, saun, jõusaal ja allüksuse kodu.

Sakala maleva staabi- ja tagalakeskuse ehitusprojekti autor on osaühing Sirkel ja Mall, ehitustööd tegid osaühingud Konsortsium Wesico Project, Wesico Ehitus ja Moodul Projekt. Omanikujärelevalvet tegi aktsiaselts Telora-E.

Uus keskus läks koos sisustusega maksma ligikaudu 3,5 miljonit eurot.

Senine Sakala maleva staabihoone on halvas seisukorras ja see on plaanis lammutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles