Saabunud aastal rallivad üles alkoholi ja kütuse hind

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus aasta napsisõpradele häid uudiseid ei too. Alkoholiaktsiis kerkib veebruaris ja juulis, õlleaktsiisi ootab ees koguni 70 protsendini küündiv tõus.
Uus aasta napsisõpradele häid uudiseid ei too. Alkoholiaktsiis kerkib veebruaris ja juulis, õlleaktsiisi ootab ees koguni 70 protsendini küündiv tõus. Foto: Elmo Riig

Alanud aasta toob endaga hinnatõusud, mida peaasjalikult kihutab takka aktsiisimäära kasv. Nii kerkib kaks korda aasta jooksul alkoholiaktsiis, viiendiku tõuseb maagaasiaktsiis ning vedelkütuste hindu kergitav aktsiis kasvab kümnendiku võrra. 

1. veebruaril kerkib alkoholiaktsiis 10 protsenti ning õlleaktsiis tõuseb 1. juulist koguni 70 protsenti. Vedelkütuste aktsiisi uued määrad hakkavad kehtima samuti 1. veebruaril. Uue aasta esimene päev tõi endaga juba maagaasi aktsiisi määra 20-protsendilise tõusu ning kergitas tubakaaktsiisi kaheksa protsenti. 

Mootorikütuste hind hüppab üles

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles