Käsipallikoondises mängib kolm viljandlast

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Voika
Kristo Voika Foto: Marko Saarm

Eesti meeste rahvuskoondis  kogunes esmaspäeval, et valmistuda kolmapäeval Kosovos peetavaks Euroopa käsipallimeistrivõistluste kvalifikatsioonimängude kohtumiseks. Koondisesse said kutse kolm Viljandimaa meest: Karl Roosna, Kristo Voika ja Rasmus Ots.

2020. aasta EM-i finaalturniirile pääseb esimest korda 24 meeskonda ehk kaheksa võrra enam kui varem. «Valiksõel on mitmekihiline ja keeruline ning kindlasti pole meie koondise teel lihtsaid mänge, aga muidugi on meie uuel käsipallipõlvkonnal võimalus,» kõneles Eesti käsipalliliidu peasekretär Pirje Orasson.

Koondise peatreener Rein Suvi tõdes, et vastased on tugevad, aga eesmärk on võita.

Finaalturniirile pääsevad valikturniiri teise osa kaheksa neljaliikmelise alagrupi kaks paremat meeskonda ja lisaks neli paremat alagruppide kolmanda koha omanikku. Eesti peab sinna pääsemiseks ära kasutama ühe kahest võimalusest: võitma valikturniiri esimeses osas oma alagrupi või kui see ei õnnestu, võitma juunis turniiri «IHF Trophy Euroopa» osavõistluse.

Eesti mängib valikturniiril B-alagrupis, vastasteks Türgi ja Kosovo. Meie koondise konkurendid tegid mängudega algust eelmisel sügisel: Türgi sai kodus 26:22 võidu, ent Kosovos mängiti 24:24 viiki.

Kahjuks ei lähe Eesti koondis valikmängudele parimas koosseisus, sest vigastatute hulgas on meie mullune parim käsipallur Dener Jaanimaa, Janar Mägi, Mikk Pinnonen, Karl Toom, Carl-Eric Uibo ja Ardo Puna. Saksamaa Bundesligas mängiva Mait Patraili osalemine vähemalt mõnes valikmängus selgub lähipäevil.

Eesti meeskond alustas treeninguid täna ja lendab juba homme Kosovosse, et kolmapäeval Gjakovë linnas  avamäng pidada. Koondisse kuuluvad Kristjan Muuga, Eston Varusk, Henri Sillaste, Henri Hiiend (kõik Põlva Serviti), Uku-Tanel Laast, Kaspar Lees (mõlemad HC Kehra / Horizon Pulp&Paper), Kristo Voika, Rasmus Ots (mõlemad Viljandi HC), Martin Johannson (CSA Steaua Bucuresti, Rumeenia), Andris Celminš (RK Slovenj Gradec 2011, Sloveenia), Karl Roosna (Esseni TUSEM, Saksamaa), Jürgen Rooba (HSG Nordhorn-Lingen, Saksamaa), Sten Toomla (Grankulla IFK, Soome) ja Armi Pärt (Massy Essonne HB, Prantsusmaa).

8. ja 11. jaanuaril peab koondis kodumänge Põlva spordihoones, kõigepealt Kosovo ja seejärel Türgiga. Valiksarja alagrupiturniiri viimane mäng on 15. jaanuaril Ankaras Eesti ja Türgi vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles