Kiosk saab esmaspäeval autosõidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni Vabaduse platsi veerel seisnud Aasa külalistemaja kiosk leiab endale uue asukoha Paalalinnas.
Seni Vabaduse platsi veerel seisnud Aasa külalistemaja kiosk leiab endale uue asukoha Paalalinnas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Aastaid Viljandis Vabaduse platsi veerel seisnud müügikiosk tõstetakse esmaspäeva hommikul kella üheksa ajal treilerile ja sõidutatakse Paalalinna.

Hedli Kivilaan 
Hedli Kivilaan Foto: Marko Saarm / Sakala

Kioski omanik Aasa Külalistemaja juhataja Hedli Kivilaan selgitas, et tegemist on suure veosega ning seetõttu häirib see linnas mõne hetke autoliiklust. «Kõik vajalikud load suure veosega liikumiseks on meil olemas,» lausus Kivilaan.

Vabaduse platsil jooke, maiustusi ja söögipoolist pakkunud ettevõtte paviljon leiab endale uue asupaiga Valuoja puistee ja Jakobsoni tänava ristmiku vahetus läheduses. Pühapäeva õhtul tehti Valuoja järve vahetus läheduses kioski paigale asetamise tarvis ettevalmistusi.

Seni Viljandi linna maal seisnud müügikioski omanik on pidanud igal aastal selle avamiseks sõlmima linnavalitsusega uue tähtajalise rendilepingu. Mullune lepe jäi viimaseks, sest naabruses pubi Tegelaste Tuba pidav osaühing Segmonte esitas raele taotluse koht tühjaks teha. Nimelt soovib Segmonte kioski taga oleva hoovi korrastada ja seal ise suvekohviku avada. Linnavalitsus ei leidnud ühtki põhjust, et maaomaniku soovile vastu seista.

Foto: Marko Saarm / Sakala
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles