Tasulist parkimist kontrollib uus ettevõte

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

1. märtsist korraldab Viljandis tasulist parkimist aktsiaselts Ühisteenused.


Viljandi linnaga sõlmitud lepingu järgi on ettevõtte ülesanne tasulise parkimise tehniline korraldamine, parkimisjärelevalve tegemine, parkimistasu maksmise kontrollimine ja viivistasude määramine vastavalt kehtivatele õigusaktidele.

1. märtsist on Viljandi ühinenud parkimist ja sellekohast teavet koordineeriva Ühisteenuste portaaliga parkimine.ee, mille vahendusel saab infot tasulise parkimise ala kohta, osta parkimispileti või juhiseid mobiilse parkimise, parkimisloa taotlemise ja parkimisautomaadi asukoha kohta. Portaalist parkimine.ee leiab teavet parkimise kohta Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Viljandis, Pärnus ja Toilas.

Viljandis on parkimine tasuline tööpäeviti kella 9—16. Üks tund parkimist maksab 30 senti ja päevapilet 1,50 eurot. Laupäeviti, pühapäeviti ja riiklikel pühadel on kesklinnas parkimine tasuta. Kui auto armatuurlaual on kas parkimiskell või paberileht kirjalikult fikseeritud parkimise alguskellaajaga, tekib maksukohustus kahe tunni möödudes parkimisaja algusest. Autojuht peab parkimispileti või -kella armatuurlauale panema nii, et see oleks nähtav.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles