Nädala tee. Pehme, aukus, õudne

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Midagi pole teha, seekordsed jõulupühad olid taas mustad, ilma lumeta. PR-firmad võiksid tahtmise korral saata pressiteateid stiilis «Milliseid kaupu ostetakse poodides kõige rohkem, kui talvel sajab vihma?».

Muu hulgas on igikestev oktoober mõjunud rängalt kruuskattega teedele. Kalendri järgi parimal metsavarumisajal on mitmel pool üleval massipiirangu märgid ning Tarvastu vallas Mõnnaste külas jäid bussiootajad lõikava tuule kätte, sest roolikeeraja otsustas sinna viiva aukus teejupi oma marsruudist välja lõigata. Maakondliku ühistranspordi korraldamise eest vastutava maavalitsuse arenguosakonna juhataja Kaupo Kase nentis, et tema ajal pole nii suurel osal riigiteedest nii suuri probleeme olnud.

Omaette küsimus on, kas ja kui palju on praegune olukord kinni teehooldajas. Nii Kase kui eespool mainitud bussijuhi tööandja, osaühingu Automen Viljandi osakonna juht Urmas Saaremets näitasid Sakala veergudel näpuga aktsiaseltsi Vooremaa Teed peale, kelle hooldajaks saamise järel olevat selle töö tase silmanähtavalt halvenenud. See Jõgeva päritolu ettevõte aga kriitikaga ei nõustunud ning avaldas asjale laiemalt vaadates arvamust, et teid oleks tarvis rohkem parandada ja musta katte alla viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles