Maavalitsuse hingekell kõlab üha usutavamalt

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Erich Palm 2014. aasta sügisel esimest korda maavanemana oma kabineti uksest sisse astus, ei rääkinud veel keegi, et ta jääb selles ametis viimaseks. Nüüd näib see üpris tõenäoline olevat.
Kui Erich Palm 2014. aasta sügisel esimest korda maavanemana oma kabineti uksest sisse astus, ei rääkinud veel keegi, et ta jääb selles ametis viimaseks. Nüüd näib see üpris tõenäoline olevat. Foto: Marko Saarm

Tänase Sakala arvamusküljel kinnitab peaminister Jüri Ratas esimest korda otsesõnu, et uus valitsusliit on kokku leppinud maavalitsuste kaotamises ning nende ülesannete andmises omavalitsustele. Viljandimaal ollakse selle ideega põhimõtteliselt päri, kuid riigijuhtidelt oodatakse pikisilmi selgemat plaani.

Valitsusjuhi selgituse kohaselt on kavas seni maavalitsuste kanda olnud järelevalveülesanded anda valdkonnast olenevalt riigiasutustele. Igapäevase elu korraldamist puudutavad küsimused, näiteks ühistransport, esmatasandi tervishoid ja maanteemajandus, võivad aga minna valdade ja linnade endi kätesse. Kuidas ja millal täpselt ümberkorralduste kallale asutakse, on peaministri sõnul esialgu siiski veel lahtine.

Alar Karu
Alar Karu Foto: Elmo Riig
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles