Juhtkiri. Nii hoida!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Võtame kaks väidet. Esimene ütleb, et jõulupühad möödusid tänavu politseinikele ja päästjatele Viljandimaal väga rahulikult seetõttu, et eestlased on muutunud üha kultuursemaks ehk maakeeli öeldes oskavad olla. Teine sedastab aga, et põhirolli mängisid sellised faktorid nagu soe ilm ja lihtlabane õnn. Kumb on reaalsem? Kas pigem õhkub esimest soovmõtlemist või teisest põhjendamatut pessimismi?

Optimistid eelistavad mõistagi uskuda, et asi on inimeste käitumismallides ja järelikult osatakse siinmail piiri pidada. Ent klaas-on-poolenisti-täis-inimeste hinnangut on võimalik toetada ka külmade argumentidega.

Alkoholi saab kuritarvitada isegi siis, kui taevast sajab pussnuge. End ogaraks joonuna on aga varmad tulema igasugused hädad ja õnnetused, alustades halvast enesetundest ning lõpetades purjuspäi autoavarii tegemisega. Paljudel inimestel oli kolm või neli vaba päeva. Aega kõiksugu mõtlematuste kordasaatmiseks oli seega piisavalt. Õnneks ei saadetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles