Politsei manitseb pürotooteid kasutama mõistusega

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei sõnul on peamine pürotehniliste toodete kasutamisega kaasnev pahategu avaliku korra rikkumine.
Politsei sõnul on peamine pürotehniliste toodete kasutamisega kaasnev pahategu avaliku korra rikkumine. Foto: Marko Saarm

Ehkki Viljandimaal on käesoleva kuu vältel teatatud vaid üksikutest kordadest, kui pürovahenditega on hooletult ringi käidud või paugutamisega inimeste rahu häiritud, sagenevad Viljandi politseijaoskonna piirkonnavanema Meelis Lille sõnul säärased vahejuhtumid igal jõulukuul. Korrakaitsjad kutsuvad üles alati ohutusnõudeid järgima ning panevad südamele, et noori piisavalt õpetataks.

Meelis Lille sõnul on peamine pürotehniliste toodete kasutamisega kaasnev pahategu avaliku korra rikkumine. Nimelt ei tohi avalikus kohas kasutada selliseid vahendeid, mille heli või valgusmäng teisi tugevalt häirib. Erandiks on pühad, mil öörahu norm ei kehti, või kui omavalitsus on andnud selleks eraldi loa. Lill täpsustas, et ka paugutite kasutamist saab käsitleda avaliku korra rikkumisena ja selle eest on võimalik trahvida.

«Laste puhul piirdub politsei enamasti selgitustööga, sest paljudel juhtudel ei taju lapsed enne täiskasvanute sekkumist oma tegevuse tagajärgi ega pruugi teada sedagi, et lakkamatu paugutamine öörahu ajal on seaduserikkumine,» rääkis piirkonnavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles