Hanke tingimus sunnib sulgema naiste varjupaiga

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähisuhtevägivald on politsei argipäev. Kui Viljandimaa tugikeskus sulgeb uksed, paneb see ka kohalikud politseinikud küsimuse ette, kuhu kaitset vajav naine paigutada.
Lähisuhtevägivald on politsei argipäev. Kui Viljandimaa tugikeskus sulgeb uksed, paneb see ka kohalikud politseinikud küsimuse ette, kuhu kaitset vajav naine paigutada. Foto: Marko Saarm

Kui sel aastal sai Viljandimaa naiste tugikeskus tegutsemiseks 50 000 eurot, siis järgmisel aastal on tal samade teenuste pakkumiseks 30 000 eurot. Seetõttu jääb 31. detsember tugikeskuse viimaseks tööpäevaks.

«Praegu ei oska öelda, mis edasi saab. Meie peame töötama 31. detsembrini. Mis saab 1. jaanuarist, ennustada ei oska,» lausus Viljandimaa naiste tugikeskuse juhataja Marju Tuoppi, kes kuulub ka Eesti naiste varjupaikade liidu juhatusse.

Tuoppi sõnul on keskus kaheksa aastat tegutsenud projektipõhiselt ja iga aasta lõpul on tekkinud hetk, mil pole teada, kas saab jätkata. Kui seni on see õnnestunud, siis tänavu kirjutati naiste tugikeskuste teenus ohvriabi seadusesse, mis tähendab, et see pidi jätkusuutlikkuse tagamiseks saama raha riigieelarvest. Välja kukkus aga nii, et jätkusuutlikkuse asemel ähvardab sulgemine kaheksa maakonna naiste varjupaika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles