Päästeamet kontrollib kodude tuleohutust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad leiavad tihti pärast traagiliselt lõppenud põlengut toast lauanurgalt patareideta suitsuanduri. Nüüd tulevad inspektorid koju kontrollima, kas andur on olemas ja töötab.
Päästjad leiavad tihti pärast traagiliselt lõppenud põlengut toast lauanurgalt patareideta suitsuanduri. Nüüd tulevad inspektorid koju kontrollima, kas andur on olemas ja töötab. Foto: Elmo Riig

Päästeamet kontrollib sellest nädalast kodude tuleohutust, et pühad mööduksid raskete tuleõnnetusteta. Detsember ja jaanuar on tavaliselt olnud traagilised kuud, mil elu kaotab enam kui kolmandik kõigist aasta jooksul tules hukkunutest.

Tavapäraselt teevad päästeameti päästjad ja ennetajad aasta läbi kodunõustamisi, andes inimestele tuleohutusnõu, vaatavad üle kütteseadmete ja elektrisüsteemide seisukorra ning vajaduse korral paigaldavad suitsuanduri. Vana aasta lõpus ja uue alguses kontrollivad inspektorid aga tuleohutusnõuete täitmist ning suurte rikkumiste korral on ka seadusest tulenev trahvimisvõimalus.

«Suitsuanduri omamise kohustus on seadusesse kirjutatud selge põhjusega, sest suitsuandur päästab tõepoolest elusid. Tänavu 35-st tules hukkunust 34 kaotasid elu just eluruumides. See tähendab kodus. Paraku näevad päästjad sellistel juhtudel liiga tihti, et elamises polnud suitsuandurit või see oli ilma patareita kuskil lauanurgal,» selgitab päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles