Libedus murdis hulgaliselt luid ja lennutas kaks autot katusele

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval juhtus Viljandimaal kaks liiklusõnnetust, mille tagajärjel vaatasid juhitavuse kaotanud autode rattad taeva poole.
Laupäeval juhtus Viljandimaal kaks liiklusõnnetust, mille tagajärjel vaatasid juhitavuse kaotanud autode rattad taeva poole. Foto: Ketlin Beljaev

Laupäeval juhtus kolmetunnise vahega kaks ühesugust liiklusõnnetust, kus musta jää tõttu juhitavuse kaotanud auto sõitis teelt välja ja lõpetas katusel. Kui neis õnnetustes pääsesid inimesed ehmatusega, siis jalakäijatele libedus nii armuline polnud. 

Nädalavahetusel vajas Viljandi haiglas libedusega kukkumise järel abi 14 inimest. Möödunud nädalavahetus oli ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarsti Mati Kallase sõnul üldse tavapärasest tunduvalt traumaderohkem, sest kui keskmiselt pöördub trauma tõttu EMO-sse 10-12 inimest päevas, siis reedest pühapäevani oli neid poolsada.  

Arsti sõnul pole kukkumise asjaolud alati täpselt teada, näiteks siis, kui süüdlaseks juhtub olema liigne alkohol, aga laupäeval andsid tooni just libeduse ohvrid. Üks neist, 54-aastane tugevalt ülekaaluline meespatsient, vigastas trepil kukkudes reiepiirkonna arterit ning vajas ravi Tartu ülikooli kliinikumis. Neli möödunud nädalavahetusel EMO-sse pöördunud patsienti olid saanud kukkumise järel peapiirkonna põrutuse. Lisaks erinevate kehapiirkondade põrutustele saadi ka luumurde: 93-aastane ja 57-aastane naine murdsid kodarluu, 27-aastane naine kämblaluu, 59-aastane naine küünarvarre ning 83-aastane naine põlvekedra. Lisaks murdis 34-aastane mees libeduse tõttu roide.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles