Viies Mulgi pidu ootab ideekavandit

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi peoks välja pakutud idee peab olema Abja-Paluojal reaalselt tehtav. Pilt on tehtud Abja-Paluojal Mulgi lipu päeva tähistamisel.
Mulgi peoks välja pakutud idee peab olema Abja-Paluojal reaalselt tehtav. Pilt on tehtud Abja-Paluojal Mulgi lipu päeva tähistamisel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Mulgi kultuuri instituut kuulutas välja avaliku konkursi 2018. aasta 26. mail peetava viienda Mulgi peo kavandi leidmiseks.

Ideekavand peab lähtuma Mulgi peo olulistest põhiväärtustest, milleks on Mulgimaa traditsioonid, kombed ja pärimus ning põlvkondade sidusus. Mulgi pidu on kogu pere pidu. Kavand peab toetama Mulgimaa ja ennekõike Halliste kihelkonna kohalugu ning väärtustama Mulgimaal elamist ja tegutsemist.

Parimaks tunnistatud idee autoriga peetakse läbirääkimised viienda Mulgi peo kunstiliseks elluviimiseks. Ideekavandi autor peab olema valmis oma idee kooskõlastamiseks ja tasakaalustamiseks, lähtudes tegelikest võimalustest. Idee peab olema Mulgimaa tingimustes Halliste kihelkonnas Abja-Paluojal reaalselt tehtav. Parima ideekavandi esitajaga võidakse sõlmida leping peo korraldamiseks.

Preemiafondi suurus on 600 eurot. Konkurss on anonüümne. Parimaks mittetunnistatud tööde autorite nimesid ei avalikustata. Ideekavandi viimane esitamise tähtaeg on 15. märts 2017.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles