Hinnang: Kolmas võimalus

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

TV3 on oma «Seitsmeste uudiste» reklaamikampaaniaga pannud rohkem täppi, kui ta ise küllap arvatagi oskas.

Reklaamis näidati eri võimalusi uudist edastada. Esimene versioon oli ülepakutult kuiv ja täis võõrsõnu — viide «Aktuaalsele kaamerale», mis oma justkui elitaarsuses on rahvale arusaamatu. Teine näide demonstreeris uudiste edastamist rahvalikult labases vormis, vihjega Kanal 2 «Reporterile». Ehkki siin oldi tõele lähemal kui ETV paroodia puhul, oli seegi üle võimendatud.

Järgnes kolmas versioon. Reklaamklipis näidati meile pärast teadet «Mul on teile uudis» suurt number 3, aga uudist ennast ei edastatudki.

Just nii TV3 uuenenud uudistega ongi. Kui Kanal 2 ja ETV vahendusel on võimalik siiski päeva jooksul juhtunuga kursis olla ja enamikust sündmustest teada saada, siis TV3 uudistest midagi sellist ei leia. Erandiks on vaid see, kui keegi on surma saanud. Olen vaadanud kaht saadet umbes nädalase vahega — üks neist argipäevane —  ja tulemus on täpselt sama.

Möödunud laupäeval oli avalooks järelkaja traagilisele kolme hukkunuga autoõnnetusele Hiiumaal. Sellele järgnes pikk klipp Eesti ilmatsoonidest — ei midagi päevakajalist. Tähtsuselt kolmandaks hinnati see, et Inglismaal ehitatakse maailma kiireimat
autot. Järgnesid teisedki välisuudised: napid ja primitiivsed kokkuvõtted Uus-Meremaa maavärinast ja ülestõusust Liibüas. Siis tulid Edda Pauksoni horoskoop ja reklaamipaus. Erinevalt esimesest korrast oli imestamapanevalt vähe liiklusõnnetusi ja muud kriminaalset.

Mul on tõepoolest kahju inimestest, kes piirduvadki niisuguse infoväljaga. Nimetada seda uudistesaateks on aga ilmselge tarbija petmine. Kas TV3 asjapulgad arvasid tõesti, et glamuurse stuudioga saavutataksegi uus kvaliteet?

Kõige suurem üllatus tabas mind aga pühapäeval, kui nägin vilksamisi TV3 uudiseid vedamas BNS-i meest Ainar Ruussaart. Efekt oleks umbes sama, kui Gerd Kanter osaleks tõsimeeli naisekandmisvõistlusel.

SAADE

Seitsmesed uudised on TV3-s eetris iga päev kell 19.
• Saade alustas uuendatud stuudiokujundusega 7. veebruaril.
Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles