Keeruline ristmik ei saa ringiks nii pea

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati juhtus Reinu tee ja Riia maantee ristmikul õnnetus esmaspäeval, kui 19-aastane naine sõitis Honda Civicuga ette 53-aastase mehe juhitavale mopeedile.
Viimati juhtus Reinu tee ja Riia maantee ristmikul õnnetus esmaspäeval, kui 19-aastane naine sõitis Honda Civicuga ette 53-aastase mehe juhitavale mopeedile. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnavalitsus on loobunud mõttest võtta Reinu tee ja Riia maantee ristmiku rekonstrueerimine ette järgmisel aastal ning lükkab ehituse rahapuuduse tõttu tulevikku.



Reinu tee ja Riia maantee ristumiskohas on juhtunud mitu avariid, viimati põrkasid seal kaks sõidukit kokku esmaspäeva õhtupoolikul. Tipptunnil nõuab Reinu teelt Riia maanteele pääsemine palju aega, sest peatänava liiklusvool blokeerib kõrvaltee.



Et ohtlikus kohas liiklust sujuvamaks ja turvalisemaks muuta, tahab linnavalitsus ühendada kaks teed ringristmikuga. Veel möödunud aasta lõpul lootis linnapea Kalle Jents, et ehitus algab 2008. või 2009. aastal, ent praeguste andmete kohaselt selleks raha nii kiiresti ei leita.



Toetust ei saanud


Kalle Jents rääkis, et kui linn taotles Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt toetust Reinu tee läbimurde rajamiseks, kirjutati samasse projekti ka ringristmiku ehitus. Läbimurdeks õnnestuski 20 miljonit saada, kuid ristmiku rekonstrueerimist sihtasutus abiväärseks ei pidanud.



Tõenäoliselt suudaks linn leida umbes miljon krooni, mis kulub ristmiku enda ehitamiseks, kuid sellega koos soovitakse rajada äravool ümberkaudseid maju uputama kippuvale sademeveele.



«Kõik kokku läheks maksma viis-kuus miljonit ja nii palju meil järgmise aasta eelarvest ilmselt võtta pole,» nentis Jents.



Läbimurre toob veidi kergendust


Linnapea avaldas lootust, et tänu Reinu tee läbimurde rajamisele muutub Riia maantee ristmikul liikluskoormus väiksemaks, sest tööstuspiirkonda teenindavad suured veoautod ei pea enam sealtkaudu sõitma, vaid pääsevad otse ringteele.



«Eks Riia maantee ja Reinu tee ristmik jää ka edaspidi silmapiirile kui üks linna lahendust vajavatest liiklussõlmedest, kuid millal selleks raha leitakse, ei julge ma küll ennustada,» tunnistas Jents. «Vaatame esmalt, kuidas elu järgmisel aastal kujuneb, mida meie tulubaas teeb ja kui hästi ettevõtetel läheb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles