Cleveron tahab teha toidupakkide roboti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veterinaar- ja toiduamet tõhustab kontrolli nende kauplejate üle, kes müüvad toitu, sealhulgas toidulisandeid veebipoes.
Veterinaar- ja toiduamet tõhustab kontrolli nende kauplejate üle, kes müüvad toitu, sealhulgas toidulisandeid veebipoes. Foto: Andres Teiss/Postimees

Pakiautomaatide tootja Cleveron hakkab ehitama pakiroboteid, mida saaks kasutada toiduainete klientideni toimetamiseks. Esimesed robotid peaksid valmima poolteise aasta pärast.

«Järjest rohkem soovitakse interneti teel osta ka toidukaupu ja tahetakse neid kätte saada pakiautomaatidest,» ütles Cleveroni juht ja asutaja Arno Kütt. «Aga pakiautomaadis ei ole kliimatsoone,» lisas ta.

Cleveron soovib Küti sõnul ehitada sellise toiduroboti, et kui inimene tellib internetis oma toidukorvi, see komplekteeritakse kaupluses ja viiakse robotisse ning inimene saab seejärel teate, et toit on nüüd olemas ja ta võib sellele järele minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles