Luule Komissarov haiglast: minuga on kõik suurepärane

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luule Komissarov taastumas Tartu ülikooli kliinikumis põlveoperatsioonist. Tänaseks on ta tagasi Viljandis ja kibeleb tegema kõike, mida vahepeal teha ei saanud.
Luule Komissarov taastumas Tartu ülikooli kliinikumis põlveoperatsioonist. Tänaseks on ta tagasi Viljandis ja kibeleb tegema kõike, mida vahepeal teha ei saanud. Foto: Erakogu

Ugala teatri armastatud näitlejanna Luule Komissarov tegi esmaspäeva õhtul sotsiaalvõrgustikku Facebook postituse, milles andis teada, et tegi äsja Tartu ülikooli kliinikumis läbi põlveoperatsiooni ning valmistub nüüd taastusraviks. Praeguste plaanide kohaselt peaks Komissarov teatripubliku ette naasma veebruaris. Sakala annab postituse edasi muutmata kujul.

Tervitused kõigile Tartust! Et kõik ausalt ära rääkida, miks ma alates suvest ühtäkki ei soovinud ajakirjanikega suhelda ja miks ma sügisel tahtsin lisaks etenduste mängimisele teha kõiksugu krutskeid alates jalgpallist ja lõpetades hoki-aktsiooniga, on ülilihtne. Nimelt 74 aastat mõjub ikka inimese tervisele. Ja üks asi, mis mul aina rohkem hakkas elu segama, oli põlv. Aastaid proovisime kõiksugu võimlemisi ja medikamente, kuid lõpuks oli arstide hinnang siiski resoluutne: Luule Komissarov, me peame Teid opereerima! Õnneks langetati otsus, millal seda kirurgilist sekkumist teha, piisava ajavaruga. Sain rahulikult hakata elu sättima ja ette valmistama. Pidasin nõu lähedaste ja koduteatriga ning panime üheskoos paika perioodi detsember 2016 – jaanuar 2017. Kaks kuud rahu ja vaikust ning professionaalse järelevalve all toimuvat taastusravi.

Möödunud esmaspäeval läkski lõikamiseks. Aitäh siinkohal doktor Mart Parvele ja kogu Tartu Ülikooli kliinikumi personalile. Kõik kulges ootuspäraselt. Muidugi on praegu põrgulikult valus, aga see kõik kuulub ju asja juurde. Juba on alanud ka taastusravi. Olen kenasti haiglas ja ei kibele siit kuskile (kuigi koduigatsus on päris suur). Aga mõistan, et kui olen professionaalse järelevalve all ja teen siin kohapeal läbi esimese põhjaliku taastusravi perioodi, seda kiiremalt saan oma jala peal uuesti käima asuda.

Siinkohal tahaksin öelda suured tänusõnad oma kolleegidele. Ma pelgasin kõige rohkem, et minu pärast jäävad ära mõned etendused. Kuid õnneks tulid mulle appi Terje Pennie ja Liina Tennosaar. Väga vahvad tüdrukud, kellega koos pusserdasime varakult juba ette ära sisseõppimised lavastustesse, milles ma muidu kaasa löön. Minge neid vaatama, tõesti ägedalt panevad. Ja veebruarist olen siis loodetavast lavalaudadel tagasi. Kes ikka eluaeg on mänginud, ei see ilma hakkama saa.

Nii et lõpetuseks – minuga on kõik suurepärane. Taastusravi käib. Operatsioon tehtud. Ja tuju hea. Siinkohal teistele, kes samuti peavad otsustama oma tervislike põhjuste pärast – usaldage arste. Küll nemad juba teavad, mis vajalik ja mis hea. Tänan ka doktor Jaan Kõivu, kes minu põlvega on tegelenud ja operatsiooni soovitas ja aitas ettevalmistada. Ega ikka lihtsalt kuuseokkateed juues asjad paremaks ei lähe. Ja väga tänan haigla personali. Mul on tõesti ainult kiidusõnad mu ümber olevate inimeste kohta öelda. Aplaus teile!

Olge siis tublid. Küll varsti teeme uuesti mäsu. Nii teatris, kui teles, kui elus!

Ajakirjanikele: palun ka teilt mõistvat suhtumist. Nagu juba öeldud, siis kuni veebruarini ma teiega ei suhtle ja lisakommentaare ei jaga. Las ma taastun rahus. Ja kui miskit varem öelda tahan, siis kasutan selleks oma Facebooki lehe abi. Siis saate siit kõik üheskoos infot.

Ilusat pühade ootust kõigile!

Parimate soovidega,
uue põlvega Luule

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles