Tänavaküsitlus: milliseid uue valitsuse ministreid teate nimetada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleval vasakult: Annika Hurt, Liivi Jõe ja Kristiine Kõiv. All paremalt: Toivo Vilumaa, Rando Lõhmus ja Avo Valdmann.
Üleval vasakult: Annika Hurt, Liivi Jõe ja Kristiine Kõiv. All paremalt: Toivo Vilumaa, Rando Lõhmus ja Avo Valdmann. Foto: Elmo Riig

Sakala küsis Karksi-Nuias inimestelt, milliseid uue valitsuse ministreid nad nimetada oskavad.

Annika Hurt, pesija

Kõigepealt peaminister, eks ju, Ratas. Siis Palo. Ei, Palo ei olnud. See on see... No Repinski võeti maha. Kes seal veel oli? Las ma nüüd mõtlen. Kes see kena blond naine on? Nimi ei tule meelde. Siis on rahandusminister, noh, Sester. Aitab küll.

Liivi Jõe, pensionär

Oi, mina tean, need kaks naist on tuttavad kõigile. Ja nende nimed on... Must on abielunimega, aga hakkab lahutama, nii et võib-olla võtab Musta tagasi. Ja siis see pikk... Ma tunnen küll, vaatan telekat ja jälgin poliitikat. Jälgisin ka seda, kellel olid plekid minevikus ja kes visati välja: tema eesnimi on eesti nimi ja perenimi vene nimi. Olen 73 aastat vana ja nimed ei seisa mul meeles.

Kristiine Kõiv, lapsehoolduspuhkusel

Päris ausalt: mitte ükski ei tule meelde. Ma ei ole üldse süvenenud sellesse. Ah et kes on kõige tähtsam minister? Noo... Siim Kallas äkki. Siis on Mailis Reps. Siis äkki... Issand, ei tulegi niimoodi kohe prauhti meelde.

Toivo Vilumaa, ehitaja

No ma ei tea... Rõivas on ja siis on see... Mingi Ratas on ka seal. Oh, seal on neid palju, kõik ei tule hetkel meelde.

Rando Lõhmus, õpilane

Jüri Ratas, peaminister. Rohkem ei tea öelda. Ei vaata telekat üldse.

Avo Valdmann, pensionär

Ratas ja kes nad seal on kõik. Ratas on peaminister. Oh, nii äkki ei tule meelde – neid on seal ju hulga. See vene nimega, mis ta on... Põllumajandusminister vahetati ära. Aa, Reps on üks. Nii järsku ei tule meelde, ma tean neid kõiki. Mis ta nüüd on... Kadri Simson.

Copy
Tagasi üles